We stellen ons graag even voor.  (Klik op de naam voor meer informatie)

 • Adriaan Berenschot

  Ik fotografeer sinds ik op m`n 18e de onvolprezen Kodak Retina van mijn vader mocht overnemen. Vooral landschappen, met als specialisatie Lijnen in het Landschap. En later m`n kinderen natuurlijk en andere familie.

  Een korte tijd gesnuffeld aan het zelf afdrukken van foto`s, maar daar werd ik niet echt enthousiast van en liet die tak van sport liever aan de professional over.

  In 1973 reisde ik acht maanden door Azië, met de Kodak Retina in een tasje onder mijn oksel. In dat tasje kon je ook brokken spijkerschrift meesmokkelen!

  Na een tijd met een spiegelreflex camera gewerkt te hebben ging ik in 2005 over op digitale compact camera`s, waarmee ik in India en Indonesië heb rondgezworven.

  Nu ben ik weer over op spiegelreflex digitaal. Als ik verder dan 10 km van huis ga heb ik vrijwel altijd m`n camera bij me, voor je weet maar nooit.

  Sinds ruim een jaar verdiep ik me in de geheimen van Photoshop. Fascinerend!

 • Johan Derks

 • Bart Kaas

  Ik ben vanaf mijn 18e als hobby met fotografie bezig.

  Ik ben begonnen in het analoge tijdperk van de fotografie en heb op de kunstacademie

  veel ervaring opgedaan over belichting – beeldanalyse en het werken in de donkere kamer (alleen zwart-wit foto’s).

  Met mijn nieuwe digitale camera en software kan ik nog een boel leren en heb daar o.a. een fotoclub voor nodig om ervaringen te delen en mijn resultaten te presenteren.

  Bij fotografie vind ik de volgende onderdelen belangrijk, onderwerp – licht – compositie –

  beeldanalyse – beeldverwerking en presentatie.

  Om een sterkere foto te krijgen en de grensvlakken van de foto op te zoeken werk ik voor de bewerking van mijn foto’s graag in Lightroom.

  Ik hoop in de fotoclub wat meer ervaring te krijgen en meningen te kunnen delen in deze onderdelen van de fotografie.

 • Freek Ramaekers

  Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Freek Ramaekers. Fotografie heeft al jaren mijn belangstelling. Het begon al in mijn studenten tijd, waar ik lid werd van een fotoclub. Dat was toen nog zwart-wit fotografie. Ontwikkelen en afdrukken deden we in een gezamenlijke donkere kamer. Met de aanschaf van een digitale spiegelreflex na mijn pensioen ben ik actiever gaan fotograferen. Het liefst fotografeer ik mensen, zowel in actie als portret. De foto’s moeten meer zijn dan plaatjes, ze moeten voor mij ook vragen oproepen en interesse creëren bij de toeschouwer. FC Kiekdoes geeft mij een ideaal klankbord om steeds betere foto’s te maken.

   

   

 • Jolanda Spits

 • Emelie Voncken - Drummen

   

  Als 11-jarige leerde een oom mij hoe een fotocamera in te stellen en vanaf dat moment ben ik met fotograferen begonnen. Toen nog vooral foto’s van mijn familieleden en vakanties om later als herinnering te kunnen terugkijken.

  In 2009 heb ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera aangeschaft en omdat ik totaal geen ervaring had met de mogelijkheden van zo’n camera ben ik een aantal fotocursussen gaan volgen.

  Na al die jaren is fotograferen nog steeds een van mijn mooiste hobby's!

   

 • Geert Walenkamp

  Fotograferen doe ik analoog sinds mijn tienerjaren en met een spiegelreflex sinds bijna 50 jaar geleden. Toen drukte ik ook nog kortdurend zelf af, in een gemeenschappelijke studenten–doka. Sindsdien ben ik veel blijven fotograferen, deels om mijn geheugen aan wat gebeurt te ondersteunen, maar vooral ook om mooie beelden vast te leggen. Dat betekent in steden dat ik vaak urenlang met een camera in de hand loop en mijn oog heel vaak alles door een virtueel kader bekijkt. Ik gebruikte na een Exakta VX500, eerst analoge, later digitale Nikons. Sinds 2 jaar ben ik overgestapt op een full frame camera, omdat ik een voorkeur heb om met bestaand licht te fotograferen, en ook meer mogelijkheid heb in te zoomen op gebouw details of gezichten. Ik maak graag mooie foto’s, maar ben ook geïnteresseerd in de technische kant, nodig om optimale foto’s te maken, en in de ver- en bewerking van de foto’s op de PC.

 • Peter van Wanrooij

  Na lange tijd een sluimerend gevoel de vrijheid gegeven om op ontdekking te gaan.

  Na de analoge een digitale spiegelreflex gekocht. Het eerste jaar zelf geleerd hoe om te gaan met deze camera. Vooral het fotograferen van mijn andere grote passie, waterpolo, leverde de vraag naar meer kennis op.

  Hiervoor een jaar cursus gevolgd. De benodigde basiskennis werd hier opgedaan. Waterpolofotografie bleek echter niet mijn enige reden te zijn om de camera mee te nemen. Portretfoto’s, mensen in hun eigen habitat maar ook de natuurfotografie geven mij voorlopig genoeg voldoening.

  Nu met enkele enthousiaste fotografen Fotoclub De Kiekdoes begonnen. Een mooie combinatie van gezelligheid en inspiratie.

   

   

   

 • Karin Wassenaar

  Sinds een aantal jaren ben ik in het bezit van een digitale Nikon D90 spiegelreflexcamera.

  Fotograferen heb ik altijd graag gedaan, maar voornamelijk in de vakanties. Om meer kennis op te doen heb ik een fotocursus gevolgd en uit deze cursusgroep is een groep enthousiastelingen overgebleven die de fotogroep “Kiekdoes” hebben opgericht.

  Deze groep stimuleert elkaar en geeft elkaar opdrachten.

  Het is een uitdaging om in plaats van vakantiekiekjes de stap te maken naar creatieve fotografie.

  Ik richt mij op allerlei gebieden van natuur, cultuur tot portretten.

   

   

 • Jean-Marie Willems

  Voor mij is fotografie uitgegroeid naar een passie waar ik niet meer zonder kan. De stimulans die ik indertijd bij de fotocursus van Kumulus gekregen heb, is nog verder uitgegroeid. Ik ervaar niettemin dat bij iedere foto nog een boel te leren valt. De fotogroep is daar een waardevol instrument bij.

  Het spelletje van licht en donker spelen geeft me spanning die resulteert in positive energie. Zal het lukken zoals ik dat wil. Zit er voldoende creatieviteit in de foto enz.

  Ik ben geen uitsproken dit of dat fotograaf. Dat zal nog wel vorm krijgen. Straatfotografie en macrofotografie vind ik leuk om te doen. Ik ben echter ook bij (sport)evenementen te vinden.

  De fotogroep is een gezellige groep die iedereen positief en kritisch stimuleert de volgende keer weer iets nieuws te scheppen en te komen tot nog betere foto’s. Tot ziens.